Rp Out

Rp ile ilgili herşey ve fazlası

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Paylaş | 

RP yazmak-karakter

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Prince
Admin

MesajKonu: RP yazmak-karakter   Paz Ağus. 31, 2008 7:03 pm

1.Ders

RP yazmak bir tür oyunculuktur. Bir tiyatroda doğaçlama tiyatro yapmaya benzer ama belli farkları vardır. İlk olarak bir karakteriniz vardır. Bunun özelliklerini kesin olarak koymalısınız mesela genel olarak kullandığım karakter Prince Van McQunne rahat, açık sözlü (küfürbaz) biraz sokak tarzı olmasına rağmen iyi kalpli biri. Genel olarak karakterler onları yaratanlara benzer. Bunu kendimden bildiğimden söylüyorum. O yüzden karakterinizi çoğunlukla kendi karakterinize yakın olması RPnize gerçekçilik ve güzellik katar. Ama eğer daha önceden belli bir karakteri olan bir karakteri aldıysanız RPnizi o karaktere göre ayarlamalısınız. İşte tiyatroya benzer tarafı da budur. Yani RP bir tür oyunculuktur. Yazma yeteneği ve hayal gücü gereken bir tür oyunculuk.

İkinci ders yakında gelecek
Yazan: ‘Prince’ Uğur AKINCI
Kullanıcı profilini gör http://rpout.yetkinforum.com
Prince
Admin

MesajKonu: Geri: RP yazmak-karakter   Paz Ağus. 31, 2008 7:04 pm

2.Ders
Farklı bir karakteri canlandırmak yani kendi yarattığınız bir karakterde kişiliğinizle bağlantısı olmayacak şekilde RP yapmak. Bunu ileri seviye yazarlar tarafından uygulanması daha iyi olur. Çünkü belli bir çerçeveye oturtamazsanız abzürd ve itici bir RP olur. Örneğin paraya hiç düşkün olmayan birinin cimri, zengin birini canlandırması gibi. Bunun ayarının tutması için karakteriniz gibi düşünmelisiniz. Eğer canlandırdığınız kişi ile farklı şeyler düşünüyorsanız inanın bana bu belli olur. Eğer önemli bir RP yazıyorsanız kafanızı boşaltıp RP odaklanın. Bu arada sakın her RP yazmadan önce dojolar da meditasyon yapın demiyorum. Hele bunu benim demem biraz komik olur ama önemli RPlerde kendinizden farklı bir karakteri canlandırırken karakteriniz gibi düşünmelisiniz.

Dersin Sonu
Yazan: ‘Prince’ Uğur AKINCI
Kullanıcı profilini gör http://rpout.yetkinforum.com

RP yazmak-karakter

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Similar topics

-
» Karakter Seçimi
» Metin2 Savascı Karakter Klavuzu
» My Brute ta Ayı Kurt Köpek li karakter isteyen ? İşinizi şansa bırakmamak için buyrun..
» Sro En Güçlü Karakter
» TNA impact-PS2